Volg ons op

Kickoff Dutch Agri Food Week

Op maandag 9 oktober gaat de derde editie van Dutch Agri Food Week van start. Met ruim 300 betrokken organisaties en zo’n 125 events op het programma belooft het een mooie week te worden waarin de Nederlandse agrifood sector in de schijnwerpers staat.

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de officiële opening van Dutch Agri Food Week in Utrecht. Samen met onze partners en participanten geven we op ludieke wijze het startsein voor een week vol activiteiten en evenementen die in heel Nederland consumenten en professionals meenemen in de wereld van voedsel en voedselproductie. Een week waarin iedereen welkom is om te komen kijken, leren, ontdekken en proeven!

Voedsel en gezondheid centraal

Nederland is het meest innovatieve agrifood land ter wereld. Als tweede exporteur op wereldschaal van agrifoodproducten is de sector een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Veel mensen willen meer leren over de herkomst, veiligheid en duurzaamheid van ons voedsel. Door inzicht en onderzoek weten we dat voeding en gezondheid hand in hand gaan. Daarom is ‘voedsel en gezondheid’ de rode draad van deze Dutch Agri Food Week en staat dat thema ook tijdens de opening centraal.

Programma

  • 10.30 uur | Ontvangst in Muziekcentrum Tivoli aan het Vredenburgplein, Utrecht
  • 11.00 uur | Welkomstwoord

Over Dutch Agri Food Week met Aalt Dijkhuizen, voorzitter topsector Agri&Food, Elies Lemkes-Straver, voorzitter Stichting Dutch Agri Food Week en Loek Hermans, voorzitter topsector Tuinbouw&Uitgangsmaterialen

Thema Voedsel en gezondheid vanuit 3 perspectieven

Disruptie in de voedselketen – Martijn Rol, sectorspecialist Food, Rabobank Nederland

Voeding als medicijn – huisarts Tamara de Weijer – voorzitter Vereniging Arts en Voeding, ambassadeur Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

AH wil de gezonde keuze gemakkelijk maken voor de consument- Marit van Egmond, commercieel directeur Albert Heijn

  • 12.00 uur | Officiële openingshandeling op het Vredenburgplein met gezonde lunch
  • 13.00 uur | Einde bijeenkomst

 

Aanmelden

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst op maandag 9 oktober van 10.30 – 13.00 uur in Utrecht. In verband met de catering willen we u vragen om vooraf uw komst aan te melden via de onderstaande button. U ontvangt een week voorafgaand aan de bijeenkomst de bevestiging met nadere info over route en parkeren.

Aanmelden kan hier.


Kaart wordt geladen...

Datum
09/10/2017
10:30 - 12:30
iCal Google Calendar

Locatie
Vredenburgplein Utrecht