Centrale thema 2019

Duurzaam eten, wat ligt er op jóuw bord?

Mag ons voedsel geen langere reis afleggen dan 500 kilometer? Wordt vlees een zeldzaamheid op het menu om het duurzaamheidsvraagstuk op te lossen? Eten we in de toekomst alleen nog maar groenten en fruit uit een vertical farm ‘om de hoek’? De roep om duurzaam voedsel wordt steeds sterker en de noodzaak om te innoveren in de agri-, food- en tuinbouwsector is groot: de sector loopt in Nederland al voorop op het gebied van verduurzaming, verandering en flexibiliteit. Tijdens de vijfde editie van Dutch Agri Food Week laten we dat zien!

Klimaatakkoord, social development goals, eiwittransitie, kringlooplandbouw, tegengaan van verspilling én honger in de wereld; verduurzaming is actueler dan ooit. Daar waar begin deze eeuw pas enkele organisaties hierin pionierden, wordt duurzaamheid gemeengoed. Organisaties ontkomen er niet meer aan maatregelen te nemen en te investeren in een duurzaam businessmodel.

Innovaties in de wereld van agri, food & tuinbouw
Welke ontwikkelingen spelen er op dit gebied? Welke innovaties springen in het oog? Hoe gaan duurzaamheidsmaatregelen en ondernemen hand in hand? Waar en hoe zijn win-win(-win) situaties te behalen? Hoe is duurzaamheid geïntegreerd in het onderwijs en wat spreekt studenten hierin aan?

Dutch Agri Food Week biedt een podium voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden actief in de agri-, food- en tuinbouwsector om de consument/burger te laten zien hoe zij werken aan duurzaam geproduceerd, veilig en gezond voedsel; van grond tot mond. Kortom, het centrale thema voor 2019: Duurzaam eten, wat ligt er op jóuw bord?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina