Brightlands Greenport Venlo presenteert programma DAFW

02 oktober 2015

Publicatiedatum: 02-10-2015 op Food & Nutrition
Brightlands Greenport Venlo heeft vandaag het regionale programma voor de Dutch Agri Food Week (DAFW) bekendgemaakt. Van 14 t/m 19 oktober zijn er in Venlo diverse activiteiten, die aantonen dat de foodsector modern en internationaal is, kansrijk is om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren.

Het programma van de DAFW Greenport Venlo omvat een bundeling van bestaande en nieuwe evenementen op 14, 15 en 19 oktober, die voornamelijk plaatsvinden in de Innovatoren en in Villa Flora op Venlo GreenPark, waaronder:

Hightech oplossingen in de Agro sector
Rondom de Brightbox, het expertisecentrum voor ‘daglichtloze meerlagenteelt’, worden lezingen en rondleidingen georganiseerd. Hier kan het publiek inzicht krijgen in de manier waarop vertical farming: meerlagenteelt of ook wel city farming, zich ontwikkelt.

Gutfeeling
Professor Dr. Koen Venema verzorgt een lezing over zijn onderzoek naar verschillende modellen die het spijsverteringskanaal nabootsen. Het wordt gebruikt voor onderzoek naar effecten van voeding op de darmen, bijvoorbeeld de verteerbaarheid en de beschikbaarheid voor absorptie.

FreshFood Innovation
Bleu Innovation, HAS Hogeschool en het gecertificeerde trendforecastingbureau Studio Baan verzorgen een middag over vernieuwende foodconcepten en trends rondom food design. Het geeft de toehoorder tools en technieken om te innoveren in food en food design.

Brightlands Greenport Venlo is één van de regionale organisatoren van de DAFW, in samenwerking met Agrifood Capital, Food Valley NL en Greenport Westland-Oostland, met support van de topsector Agri & Food. Dit nieuwe, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina