Finalisten Keukenbazen bekend

07 oktober 2015

’s-Hertogenbosch, 1 oktober 2015 – Perbericht van AgriFood Capital

Op naar de Mega Live KookBattle op 17 oktober 2015
De finalisten van Keukenbazen zijn bekend! Kookteams uit Oss, Uden, Veghel, Boxmeer, ’s-Hertogenbosch en Cuijk zullen op 17 oktober a.s. in een zinderende Mega Live KookBattle tegen elkaar strijden om de felbegeerde Keukenbazen Trofee en een ‘meeloopdag’ met chef-kok Gerard Wollerich. De winnende burgemeester wordt ‘SmaakBurgemeester van Nederland’. Keukenbazen is onderdeel van de Dutch Agri Food Week en laat zien hoe voedsel verbindt. De wedstrijd is o.a. bedoeld om kinderen op eigen wijze manier kennis te laten maken met de wereld van (gezonde) voeding.

De opdracht voor Keukenbazen was ‘Stel een menu samen met (gezonde) producten uit je eigen buurt’. Deze oproep heeft maar liefst 48 inzendingen opgeleverd. Voor de jury was het nog een pittige klus om hieruit om de finalemenu’s te kiezen. Ze waren positief verrast door de creativiteit van alle Keukenbazen.

De finalisten
Per gemeente gaat één kookteam naar de Mega Live KookBattle op 17 oktober a.s. bij de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. De finalisten zijn: Sophie Verstappen, Lieve Wierts en Eline blok namens ’s-Hertogenbosch; Damian van der Zanden, Seth Wendt, Mels van Grunsven, Daan Gijsbers en Faas Raaymakers namens Uden; Meike van Kessel, Corné Kemner, Freya van Bemmel, Bo Pluk en Just Meyer namens Cuijk; Julia Laarakkers en Ilse Loos namens Boxmeer; Sara van der Aa, Jana van der Linden en Mees van de Crommenacker namens Veghel; en Esmee Sanders en Noha Gharib namens Oss.

Mega diner
In de finale strijden de gemeenteteams samen met professionele koks tegen elkaar om de felbegeerde Keukenbazen Trofee en de titel ‘SmaakBurgemeester van Nederland’. Per gemeente wordt een grote, feestelijke finaletafel ingedekt voor 50 gasten. De tafelgasten zijn de burgemeester (of plaatvervanger), de ouders van de Keukenbazen, hun vriendjes en vriendinnetjes, lokale food suppliers en relaties van AgriFood Capital en van de Dutch Agri Food Week. De HAS Hogeschool wordt speciaal daarvoor ingericht tot restaurant. Vanaf 17.00 uur zullen in totaal 300 gasten uit de regio aanschuiven voor een feestelijke avond met verrassende menu’s.

Bekendmaken winnaars
Om 20.00 uur maakt de jury, bestaande uit voorzitter Gerard Wollerich (chef-kok en eigenaar restaurant Wollerich), Frank Lindner (hoofdredacteur) en Anouschka Peterink (culinair communicatie specialist) de winnaars bekend. Het winnende team krijgt de Keukenbazen Trofee overhandigd door Gerard Wollerich, de burgemeester wordt beëdigd tot ‘SmaakBurgemeester tot Nederland’.

Regio op de (menu)kaart
Keukenbazen biedt een regionaal podium voor creativiteit, passie, professionaliteit en ….een keur aan lekkernijen van Noordoost-Brabantse bodem. Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital in samenwerking met de gemeenten Oss, Uden, Veghel, Boxmeer, ’s-Hertogenbosch en Cuijk, de basisscholen, middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in Noordoost-Brabant. Keukenbazen laat zien hoe voedsel verbindt. Kijk voor alle informatie op www.keukenbazen.nl.

Open Doors
Terwijl de finaleteams samen met de koks in de keukens alle diners voorbereiden, vindt in de HAS Hogeschool het publieksevenement Open Doors plaats (12.00-17.00 uur). Innovatieve agrifood bedrijven uit de regio tonen een scala aan innovatieve producten en projecten aan een breed publiek. Bedrijven die hieraan (gratis) mee willen doen, kunnen hiervoor contact opnemen met projectleider Monique de Wit, 06-81787029 of m.dewit@agrifoodcapital.nl. Kijk voor meer informatie op www.opendoorsafc.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina