Schoon broeiproces Stork Marel genomineerd voor Food Valley Award 2015

08 juli 2015

Publicatiedatum: 08-07-2015 door Food Valley

Met de AeroScalder, een nieuw systeem om pluimvee te ontdoen van veren, maakt Stork Marel Poultry Processing kans op de Food Valley Award 2015. Eerder deze week maakte Food Valley NL de drie nominaties bekend.

De AeroScalder maakt gebruik van een nieuwe (blaas)technologie waardoor tot 75 procent minder water en tot 50 procent minder energie wordt gebruikt dan in de traditionele dompelbroeisystemen. De kwaliteit van het eindproduct is hoger, er treedt minder vervuiling op en het proces is stabiel zodat de bewerking van het eerste en laatste product op dezelfde manier plaats vindt. De eerste systemen zijn al geïnstalleerd bij diverse pluimveeslachterijen wereldwijd.

Op 13 oktober a.s. wordt de winnaar van de Food Valley Award 2015 bekend gemaakt tijdens de Food Valley Expo in Wageningen. Kijk voor meer informatie op de website van Food Valley NL.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina