Allerhande zoekt kookgekke kinderen

07 september 2016

Zelf koken is zelf weten: 1e landelijke Kids Kook Battle

KidsBattleTijdens Dutch Agri Food Week, van 12 t/m 25 oktober, kunnen kinderen in heel Nederland hun gezonde en lekkere kookkunsten laten zien. In Allerhande die deze week verschijnt, worden kookgekken tussen 10 en 12 jaar opgeroepen mee te doen met de allereerste Kids Kook Battle. Lekkere en gezonde recepten kunnen ingestuurd worden via ah.nl/kidsbattle. Op woensdagmiddag 19 oktober laten 10 finalisten bij de Foodhallen in Amsterdam live hun kookkunsten zien. De winnaar verschijnt met zijn lekkerste en gezonde recept in Allerhande.

Marit van Egmond, verantwoordelijk voor alle producten die bij Albert Heijn in de winkel liggen: “Met de Kids Kook Battle powered by Allerhande laten we zien dat gezond koken cool en lekker is. Samen met heel veel organisaties in het land maken we tijdens Dutch Agri Food Week gezond koken voor alle kinderen in Nederland leuk.”

Ca 95% van de Nederlandse kinderen tussen 7 en 19 jaar eet niet genoeg groente en fruit. Zo’n 14% van de Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Door kinderen al vroeg zelf groente te laten kweken en samen te koken krijgen ze al jong plezier in gezond eten. Tijdens de Dutch Agri Food Week, van 12 t/m 25 oktober, worden verspreid in heel Nederland kookwedstrijden gehouden. Met Kokkerelli & Kids University for Cooking Foundation (in Zuid-Nederland en Gelderland), Keukenbazen (in Noordoost-Brabant), via het Kidskookcafé (in Helmond), Kidcooking (in Zeeland) en in de kinderrestaurants van Resto Van Harte (in o.a. Den Haag en Amsterdam).

De winnaars van deze regionale wedstrijden en de winnaars van de Kids Kook Battle oproep in Allerhande staan op woensdagmiddag 19 oktober in de spotlights tijdens de landelijke finale.

Klik hiervoor het artikel “Kookwedstrijden voor alle kinderen van Nederland”.

Klik hier voor het originele persbericht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina