Bezoek Foodtopia!

02 september 2016

event160411-foodtopia-615x223

Foodtopia: Toekomst van voedsel

Op Dutch Agri Food Week 2016 kom je alles te weten over Nederlandse voedselinnovaties en de toekomst van ons voedsel bij de Rabo Inspiratiezone in Utrecht. De Foodtopia Expositie van Museum Boerhaave is ook tijdens Dutch Agri Food Week te zien. Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research Centre opende de expositie met de volgende toekomstvisie: “Oma, vertel eens van toen je nog zelf je auto reed naar de supermarkt en uit de schappen producten moest halen. Hoe wist je dan wat je moest koken wat bij je past? En at je dan nog vlees van dode dieren in plaats van uit onze keukenkweekvleesmachine?” In de toekomst zijn de eetgebruiken die wij nu normaal vinden totaal verouderd.

Foodtopia
20FOODTOPIA trakteert de bezoeker op een bloemlezing over voedselinnovaties in Nederland vanaf 1900, van margarine tot de kweekburger. Weinig onderwerpen roepen heftiger emoties op dan ons dagelijks voedsel. Iedereen heeft een mening over wat goed en slecht is, de maatschappelijke onzekerheid omtrent eten is groot. Tegelijk heeft de voedingswetenschap enorme vooruitgang geboekt. Inspirerende en uitdagende vergezichten te over

Het besef van de mondiale voedselcrisis is niet alleen van deze tijd. Idealen, zorgen over en innovatieve oplossingen voor de voedselproblematiek in de wereld bestaan al langer. Enkele voorbeelden uit het verleden zijn de mutatietheorie van Hugo de Vries  rond 1900 en de ontwikkeling van margarine vanaf de jaren ‘30.  De kweekburger, die onlangs de collectie van Museum Boerhaave verrijkte, is een voorbeeld van een recente innovatie.

Dutch Agri Food Week
FOODTOPIA, de tentoonstelling over voedselinnovaties in Nederland vanaf 1900, was eerder te zien in Museum Boerhaave in Leiden. De tentoonstelling trok veel aandacht, zowel in de pers als bij de bezoekers. De Rabobank houdt zich als food-en agribank al jarenlang bezig met de uitdagingen van het voedselsysteem en toonde daarom ook grote interesse in de tentoonstelling. Museum Boerhaave is verheugd dat FOODTOPIA nu in het hoofdkantoor van de Rabobank te zien zal zijn, ook tijdens de Dutch Agri Food Week

Adres: Rabo Inspiratiezone, Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht.

38

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina