Food100: inspirerende bezoeken aan Verspillingsfabriek en Protix

De Food100 brengt gamechangers uit bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs, food service en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Zij buigen zich over de toekomst van voedsel en voedselvoorziening. De steeds sneller veranderende technologieën hebben grote impact op samenleving, gezondheid en voedselproductie. Wat betekent dit voor de voedselvoorziening van morgen en hoe kunnen partijen gezamenlijk invulling geven aan vernieuwingen in de voedselketen die nodig zijn?

VerspillingsfabriekVorig jaar kwamen de gamechangers voor de eerste keer bij elkaar bij het World Agri Food Forum tijdens de Dutch Agri Food Week. Dat werd het startsein voor een reeks inspirerende ontmoetingen. Zo brachten de deelnemers onlangs een bezoek aan de De Verspillingsfabriek van Hutten in Veghel, dat van (praktisch) waardeloze reststromen smaakvolle producten maakt, en aan Protix, een bedrijf dat duurzame eiwitten ontwikkelt. Maaike de Reuver van We Canteen schreef een blog over dat bezoek.

Voor een terugblik met foto’s klik hier.

Conferentie op 21 oktober
Ook tijdens de 2016-editie van de Dutch Agri Food Week treffen ‘de 100’ elkaar weer voor de jaarlijkse conferentie. Die vindt plaats op 21 oktober.

Food100 is een initiatief van AgriFood Capital en Food Inspiration.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina