Hoe ziet het Menu van Morgen eruit?

27 december 2017

Hoe kunnen we gezond eten, zonder de aarde uit te putten? Tijd om in te zoomen op het Menu van Morgen. Op 23 januari organiseert de Universiteit van Nederland een avond in AIR in Amsterdam. Het programma bestaat uit vijf mini-colleges en veel ruimte om over de topics te discussiëren. Dus kunnen we in de toekomst beter kippenpootjes dan kipnuggets eten? Zijn we straks allemaal allergisch voor brood? En hoe wordt jouw koelkast de apotheek van de toekomst? Op één avond wordt dit allemaal uitgeserveerd!

Meer over de colleges:

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood? 
De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar ‘oergranen’. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten?

Door: Prof. dr. Fred Brouns – Maastricht University

Hoe smaakt het eten op Mars? Als het aan Elon Musk ligt, wonen er straks mensen op Mars. Maar wat gaan zij daar dan eten? Dit is waar dr. ir. Wieger Wamelink in beeld komt: in zijn college hoor je hoe je eten verbouwt op Mars en krijg je zelfs iets te proeven van zo’n Mars-Menu.

Door: Dr. ir. Wieger Wamelink – Wageningen Universiteit

 

Ben je na het eten ook echt zo vol als je je voelt? 
Waarom zit je na een halve kip propvol, maar haal je na 20 kipnuggets gerust nog een milkshake? Dat heeft alles te maken met hoe onze maag en hersenen naar voedsel kijken. In dit college hoor je hoe dit leidt tot volksziekte nr. 1: obesitas en waar dat in de toekomst heengaat.

Door: dr. Guido Camps – Wageningen Universiteit

Hoe wordt jouw koelkast de apotheek van de toekomst? 
Geen bezoekje aan de dokter maar gewoon even je koelkast open trekken: nu we steeds beter weten welke stoffen in onze voeding goed en slecht voor ons zijn, kunnen we daar ook steeds meer mee oplossen. Waarom vooral chronisch zieke mensen hier baat van gaan hebben, hoor je in dit college van toxicoloog Aalt Bast.

Door: Prof. dr. Aalt Bast – Maastricht University

Waarom wisten de maya’s al hoe wij ons voedsel straks moeten verbouwen? 
Met de overbevolking op aarde én de avocado- en quinoa-hype, wordt het de hoogste tijd dat we een lesje van de maya’s leren. Want alle innovaties daargelaten; de maya’s bleken fantastisch goed in staat in duurzame landbouw bedrijven.

Door: Prof. dr. ir. Niels Anten – Wageningen Universiteit

Tickets (a €9,95) kun je via deze site verkrijgen. Veel plezier!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina