Programma Dutch Agri Food Week bekend

10 juli 2017

Het programma van de derde editie van Dutch Agri Food Week 2017 is bekendgemaakt en garandeert bijzondere ontmoetingen op verrassende locaties: van Kinder Kook Events tot Startup Challenge georganiseerd door zowel jong talent als gevestigde ondernemers. Van 9 tot en met 19 oktober krijgt iedereen in heel Nederland, van grote stad tot platteland, de kans om (meer) kennis op te doen over lekker, veilig en gezond voedsel en de gehele keten die daar verantwoordelijk voor is.

Kom kijken, leren, ontdekken en genieten
Dutch Agri Food Week is er voor consumenten met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor jongeren om te zien hoe leuk en interessant leren en werken in de agrifood is en voor professionals uit de sector die inzichten op het gebied van gezondheid, innovatie, educatie en transparantie in de gehele keten delen met elkaar en het publiek. Elies Lemkes, voorzitter stichting Dutch Agri Food Week: “Met Dutch Agri Food Week hebben we twee doelen: de verbinding tussen sector en samenleving versterken enerzijds en innovatie versterken en bevorderen anderzijds. Door landelijke events als ‘Kom op het Erf’, ‘Boer op de winkelvloer’ en verschillende voedselproducenten die bezoekers een kijkje in de keuken gunnen brengt Dutch Agri Food Week samenleving en sector dichterbij elkaar. Daarnaast is er volop ruimte om innovaties te ontdekken tijdens de nationale finale van de FoodNexus Startup of the Year, de tour langs de Centers of Expertise in groen onderwijs en verscheidene kennisevents van de koplopers uit de sector.”

Innovatie is drijvende kracht
Aalt Dijkhuizen, voorzitter topteam Agri&Food, benadrukt de innovatieve kracht van de hele agri & food kolom, van grond tot mond. “Wereldwijd staan we bekend als een zeer professionele en moderne sector. Een sector met ondernemers die steeds weer in staat zijn zich aan te passen aan veranderende omstandigheden om voedsel te produceren van de hoogste kwaliteit en veiligheid en ook nog eens met de minste grond, grondstoffen en uitstoot aan broeikasgassen per kg product. Nieuwe kennis en slimme technologie maken het mogelijk te blijven verbeteren, verduurzamen en moderniseren en zo een antwoord te hebben op de vraag “Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050?” Dat willen we laten zien tijdens Dutch Agri Food Week.”

Derde editie Dutch Agri Food Week
Dutch Agri Food Week creëert aandacht voor het stimuleren van innovatie, het verbinden van ondernemers, consumenten en overheden en het versterken van het positieve beeld van de Nederlandse agrifood sector. Van 9 tot 19 oktober zijn er door het hele land events. Dutch Agri Food Week bestaat door samenwerking en wil het nationale podium voor de agrifood sector zijn. In 2016 trok Dutch Agri Food Week met de tweede editie zo’n 30.000 bezoekers met ruim 100 events.

Het programma van DAFW wordt ingevuld en mogelijk gemaakt door onze partners, regio’s en participanten: Albert Heijn, Cosun, FrieslandCampina, LTO Nederland, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Vion Food Group, Wageningen University & Research, AgriFood Capital, Brightlands Greenport Venlo, Provincie Flevoland, Floriade 2022-Gemeente Almere, FoodDelta Zeeland, FoodTech Brainport, Greenport Noord-Holland Noord, Greenport Westland-Oostland, Provincie Drenthe, Provincie Overijssel, Provincie Friesland, Provincie Groningen en ruim 300 organisaties in de agrifood sector.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina