Een greep uit het #DAFW18-programma | Kids-editie

15 juni 2018

Van 5 tot en met 16 oktober staat heel Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Dit zijn enkele events die speciaal worden georganiseerd voor de jonge bezoekers van Dutch Agri Food Week 2018! 

Wat? Boergondisch koken met kids
Door wie? Provincie Drenthe samen met IVN en Programma Jong Leren Eten

In het kader van de Dutch Agri Food Week gaan ze in Drenthe op  dinsdag 17 oktober  en woensdag  18 oktober “Boergondisch” koken met kids. Onder leiding van chefkok René Ruiter van Tafel 16 gaan de kinderen zelf een maaltijd maken van verse gewassen van het land om deze vervolgens op te eten.

Wat groeit er op het land van de boer en hoe kun je met deze gewassen een lekkere en gezonde maaltijd maken? Kinderen ontdekken hoe het werkt van boer naar bord. Een kijkje op het land bij de boer en vervolgens samen koken en natuurlijk lekker eten. Echt boer-gondisch. Meer informatie vind je hier.

Wat? Een kijkje op het erf!
Door wie? Educatieboeren in heel Nederland

Onder het motto ‘Our food: How it’s made’ vertellen educatieboeren in heel Nederland tijdens de Dutch Agri Food Week verhalen uit eerste hand over hoe Nederlandse boeren al het lekkere, gezonde en vooral veilige voedsel produceren, met respect voor natuur en omgeving. Meer informatie volgt snel!

In heel Nederland gaan kinderen proeven, koken en leren over ons voedsel. Andere organisatoren als Keukenbazen, Kids Kook Cafe in Helmond en Kinderesto van Resto van Harte organiseren events door het hele land. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina