‘In 2050 eten we gezonder en duurzamer’

14 juni 2018

In 2050 eten we gezonder en duurzamer dan dat we nu doen. Hoe cateraars daar aan bijdragen, lichtte Mark Hartmans (manager marketing en business development bij Albron) toe in zijn presentatie tijdens de DAFW-updatemeeting van 12 juni. Ruim 35 agrifood-experts zijn naar Houten gekomen voor een inspiratiesessie waarin Mark Hartmans zijn visie op het voedselsysteem van de toekomst deelde. Wat heb je nog meer gemist?

Tijdens de updatemeeting werd er niet alleen geluisterd, maar ook veel kennis en inspiratie gedeeld. In verschillende groepjes wisselden de agrifood-specialisten van gedachten over mogelijke uitkomsten op vragen als ‘Hoe halen we met DAFW het Journaal?’ en ‘Wat is jouw verborgen parel?’ Hiermee kwam de dialoog op gang over meer naamsbekendheid en media-aandacht voor Dutch Agri Food Week én de topics waar de organisaties van alle aanwezigen in uitblinken.

DAFW in het Journaal
Hoe hálen we dan het nieuws? We hoorden topideeën als koken met kamerleden, een kinder-burgemeester voor Amsterdam die het schoolontbijt op de kaart zet, een moestuin voor Koningin Maxima of de zoektocht naar de Nederlandse blue-zone: de plek in Nederland waar de meeste 100-jarigen wonen en wat hun geheim is.

Circulair cateren
In zijn presentatie gaf Mark Hartmans meer inzicht in de toekomst van catering. Een sector die – ten opzichte van horeca en retail – voorop loopt als het gaat om werken aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Hoe is die koppositie ontstaan? Mark: ‘Gasten van een bedrijfsrestaurant staan er meer voor open, we worden uitgedaagd door klanten, hebben ruimte om te experimenteren en bij Albron is het een intrinsieke gedrevenheid vanuit de kern van het bedrijf.’

Een duurzame en gezondere toekomst dus. Hoe ze daar bij Albron aan werken? Mark ziet mogelijkheden in het initiatief Dutch Cuisine, de eiwittransitie, optimaal gebruik van reststromen, werken met verse seizoensproducten en terugdringen van aantal transportbewegingen. Mark: ‘Maar bij veel restaurants wordt er ook nog gewoon een pistolet kaas geserveerd. We kunnen niet in één keer al onze restaurants veranderen. Een mooi voorbeeld is ons restaurant The Green House, een volledig circulair en zeer duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties.’

Mis de volgende updatemeeting niet!
Kom naar de volgende updatemeeting op 6 september van 14.30 uur tot 16.30 uur in ‘s-Hertogenbosch. Hier ontmoet je andere partijen  die actief betrokken zijn bij het netwerk van DAFW en hoor je alle ins & outs over het programma in wording. Binnenkort maken we het programma en de locatie bekend. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief: schrijf je hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina