Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2019 geopend

26 november 2018

Op 9 april 2019 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de twintigste keer uitgereikt. Vanaf nu is de inschrijving weer geopend. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Inschrijven kan tot 5 februari 2019.

De Jaarprijs Goede Voeding 2019 wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten vanuit een gezondheidsperspectief hebben verbeterd, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet, suiker of meer vezels te gebruiken. De communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling. Ook basisvoedingsmiddelen komen in aanmerking voor deelname.

Jaarprijs Goede Voeding 2019

De inschrijving van de Jaarprijs Goede Voeding 2019 start op 22 november 2018 en sluit op 5 februari 2019. De winnaar Jaarprijs Goede Voeding zal op het Food Future Event op 9 april 2019 in Den Bosch worden uitgeroepen. De prijs die de winnaar in ontvangst mag nemen is om exclusieve één jaar de titel winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2019 te mogen dragen en gebruik maken van het bijbehorende beeldmerk. Tevens mogen de winnaars van de aanmoediging en bijzondere vermelding Jaarprijs Goede Voeding 2019 ook hun ‘titels’ uitdragen.

Inzenden Producten Jaarprijs Goede Voeding 2019
Productinzendingen moeten uiterlijk 5 februari binnen zijn. Het inschrijfformulier is te vinden op www.jaarprijsgoedevoeding.nl

Enkele criteria ter beoordeling van de Jaarprijs Goede Voeding 2019
Inzendingen worden door de jury Jaarprijs Goede Voeding 2019 beoordeeld. Ze voldoen aan de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum  of ze voldoen aan de criteria Dagkeuze buiten de Schijf van Vijf. De jury let als het gaat om de voedingskundige verbeterpunten onder meer op:
– De vervanging van verzadigd vet door onverzadigd vet (uiteraard let de jury erop of de inname van transvet laag c.q. nihil blijft. Het uitgebreide reglement, waarin de voedingskundige criteria zijn benoemd, is te vinden op www.jaarprijsgoedevoeding.nl);
– Bijdrage aan het verminderen van de inname van zout;
– Bijdrage aan het verminderen van de inname  van suiker c.q. toegevoegd suiker (in welke vorm dan ook, zoals honing, lactose of vruchtenconcentraat);
– Bijdrage aan het verhogen van de inname van voedingsvezel;
– Het stimuleren van een gezond voedingspatroon, bijvoorbeeld door de promotie van het eten van groente, fruit, vis, peulvruchten of ongezouten noten, zoals aanbevolen binnen de  Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad.

De jury

Prof. Frans Kok, voorzitter, emeritus hoogleraar Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.
Dr. Ir. Amber Ronteltap, onderzoeker lectoraat Hogeschool Utrecht, Crossmediale communicatie in het publieke domein
Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool,
Dr. Jeanne de Vries, assistent professor afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit
Ir. Ad Nagelkerke, voorzitter van NVVL Network for Food Experts.
Els Siebelink, onderzoeksdiëtist Afdeling Humane Voeding & Gezondheid, Wageningen Universiteit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina