Nationale week zonder vlees: 5-11 maart 2018

11 januari 2018

Van 5 tot en met 11 maart 2018 vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Dit is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër. Deze week zal vanaf nu jaarlijks gehouden worden.

Het doel van de campagne is Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. Op de website weekzondervlees.nl kun je je aanmelden.

De impact van één week geen vlees eten
Een week geen vlees eten. Een hele kleine moeite met een onvoorstelbaar grote impact. Wanneer je als één volwassene een week geen vlees eet, bespaar je in zeven dagen:

  • 7 maanden douchewater
  • 111 kilometer auto rijden
  • 1 blije kip (consumptiegewicht)
  • 7 maanden werk voor een boom

Vegetarisch eten leuk, lekker en makkelijk maken
Boerdam: “Veel mensen hebben vooroordelen over vegetarisch eten: het is saai, smakeloos of ingewikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat proberen en proeven leidt tot geloven. Want vegetarisch eten is juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk! Iedereen die meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees zal na deze zeven dagen makkelijker zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken.” De week staat daarom in het teken van het bieden van praktische handvatten aan de deelnemers om de mogelijkheden van de vegetarische keuken te ontdekken. Zowel thuis, als onderweg, op het werk en in de supermarkt.

Het lukte Boerdam om een hele rits merken achter het initiatief te krijgen, 43 in totaal. Het gaat vooral om foodmerken en retailers. Daarnaast zijn er enkele nonfoodmerken die het evenement onderschrijven. De volgende retailers doen mee: Albert Heijn, Deen, Ekoplaza, Natuurwinkel, Oil & Vinegar, Shell (tankshops), Spar, Willem & Drees (maaltijdboxen) en Sodexo (bedrijfscatering).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina