Ravelijnlezing 2018 – The Future of Food

Op 31 mei aanstaande organiseert Stichting Ravelijnlezing voor de 10e keer het jaarlijks terugkerende en gratis toegankelijke kennis- en netwerkevent Ravelijnlezing, dat plaatsvindt in Bergen op Zoom. De titel van de Ravelijnlezing 2018 luidt: The Future of Food – Wat krijgen we over 10 jaar op ons bord?

De Ravelijnlezing wil een verbindende factor zijn tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven in de Vlaams-Nederlandse Deltaregio door mensen bij elkaar te brengen rond relevante en inspirerende thema’s die de innovatiekracht, economische kansen en het sociaal-cultureel profiel van de regio versterken. Tijdens Ravelijnlezing 2018 staan de veranderingen binnen onze voedselketen – van boer tot bord – en de kansen die dit biedt voor de (Brabantse) agrofoodsector centraal. Het thema duurzaamheid speelt daarbij uiteraard een onvermijdelijke rol.

Keynote sprekers
Dit jaar heeft de Ravelijnlezing vier topsprekers aan zich weten te binden die hun visie op en ervaring met het centrale thema zullen presenteren. Deze keynotes worden verzorgd door eating designer Marije Vogelzang, Inge Arents (Managing Director Flanders’ FOOD), Jan Mengelers (voorzitter Raad van Bestuur TU/e) en Albert Mol (Rector magnificus Wageningen University & Research). Het dagvoorzitterschap is in handen van Petra Koenders, directeur van Green Chemistry Campus.

De Ravelijnlezing is vrij toegankelijk, maar vooraanmelding is vereist via www.ravelijnlezing.nl. Op de website en in bijgevoegde uitnodiging is ook meer informatie te vinden over de sprekers en de lezing in het algemeen.

Ravelijnlezing 2018 – The Future of Food

Technologische ontwikkelingen als blockchain en big data hebben een grote invloed op ons voedselsysteem. Dit gekoppeld aan consumententrends maakt dat we continu moeten inspelen op een wereld die steeds sneller verandert. Ons voedselsysteem ziet er over 10 jaar geheel anders uit. Alle verhoudingen binnen de keten – van boer tot bord – zullen opnieuw worden bepaald.

Die ingrijpende veranderingen bieden (westelijk) Noord-Brabant en de Vlaams-Nederlandse Delta grote kansen. De agrofood sector is een van de grootste sectoren in de regio en door de verbinding met de topsectoren logistiek, maintenance en biobased economy kan de provincie Noord-Brabant een van de koplopers zijn in deze nieuwe wereld.

Wat krijgen we over 10 jaar ons op bord? Op 31 mei nemen een viertal inspirerende keynote sprekers u mee in deze verkenning van The Future of Food

  • Marije Vogelzang – Eating designeren creative inspirator
  • Inge Arents – Managing Director Flanders’ Food (BE)
  • Jan Mengelers – Voorzitter Raad van Bestuur TU/e en Arthur Mol – Rector magnificus WUR

Programma
Om 15:00 uur (inloop vanaf 14:15 uur) opent dagvoorzitter Petra Koenders, directeur Green Chemistry Campus, de Ravelijnlezing. In de twee uur die volgen, belichten de hierboven genoemde sprekers – elk vanuit hun eigen expertise – The Future of Food. Het programma wordt omstreeks 17:00 uur afgesloten met een netwerkborrel, waar u onder het genot van een hapje en drankje kunt napraten over deze inspirerende middag. Meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina