Saskia Goetgeluk (Brightlands Campus Greenport Venlo): ‘Brightlands Venlo is de proeftuin voor het voedsel van morgen’

05 september 2018

Op Brightlands Campus Greenport Venlo draait alles om gezonde en veilige voeding, future farming en bio-economy. Vernieuwers uit het mkb, start-ups, wetenschappers en studenten werken hier samen aan het voedsel van de toekomst. Op vrijdag 5 oktober word je van 07:30 tot 14:00 meegenomen naar de toekomst van ons eten tijdens het business startevent Tomorrow’s Food. 

Tijdens het startevent maak je kennis met innovatieve start-ups, ontdek je concrete toepassingen van de wetenschap in het bedrijfsleven, word je geïnspireerd op het innovatieplein door campusbewoners enkun je deelnemen aan diverse workshops.

DAFW18

Saskia Goetgeluk (CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo) aan het woord: ‘Wij gebruiken deze week als platform om alle innovaties en ontwikkelingen die hier plaatsvinden met iedereen te delen onder de noemer Tomorrow’s Food. Tijdens hele gevarieerde events voor boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschapleiden we de bezoekers van DAFW op een bijna caleidoscopische wijze door alles wat onze campus te bieden heeft.

(W)eet wat je eet

De Brightlands Campus in Venlo investeert samen met kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven in kennisontwikkeling, voedselinnovaties en state-of-the-art research faciliteiten. ‘In deze regio zetten wij stevig in op het thema gezonde en veilige voeding, voor jong en oud. De gezonde basisschool van de toekomst is een mooi voorbeeld. In dit programma leren kinderen al op jonge leeftijd wat gezond eten is, zonder dat het geproblematiseerd wordt. Het moet vooral leuk zijn om te koken en boeren te bezoeken om te ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. Ik merk dat de kinderen die via de Kids University aan de educatieve programma’s van Kokkerelli hebben meegedaan, zich altijd bewust zijn gebleven van gezonde voeding. Mondgevoel is ook een vorm van bewustwording. Vaker en langer stilstaan bij de vraag: wat eten we nu eigenlijk? Textuur is een nieuwe smaaksensatie: we moeten allemaal opnieuw leren proeven of het knispert of juist zacht is.’

Wat eten we in 2050?

‘Als we op jonge leeftijd al leren wat gezonde voeding is, kunnen we onze houding aanpassen. Om welvaartsziektes te voorkomen, gaan we toe naar gepersonaliseerde en preventieve voeding. In de toekomst krijgen we een beter beeld van wat ons lichaam nodig heeft. Ook zijn we bezig met de ontwikkeling van high-tech nature, zoals kweekvlees en precisielandbouw. De techniek gaat ons helpen om duurzamer en anders te produceren. Ik ben heel nieuwsgierig naar mijn gepersonaliseerde menu over dertig jaar.’

Tijdens Dutch Agri Food Week vinden er uiteenlopende events plaats op Brightlands Campus Greenport Venlo. Meer informatie vind je hier!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina