The sausage of the future

27 september 2018

De worst is één van ’s werelds eerste voedselproducten die door de mens is ontworpen: het is het schoolvoorbeeld van efficiënte vleesverwerking, ontworpen om dierlijke eiwitten in tijden van schaarste beschikbaar te maken. Designer Carolien Niebling heeft als doel om de slager te helpen bij het evolueren van de worst.

De designer heeft in haar project ‘The Future Sausage’ de worst getransformeerd tot een product dat vleesconsumptie juist terugdringt, daarvoor vulde ze worsten met insecten, appels en andere plantaardige ingrediënten. Deze worsten helpen bij de introductie van nieuwe ingrediënten – zoals insecten – en stimuleren het gebruik van plantaardige ingrediënten. Carolien: ‘Mijn werk slaat een brug tussen wetenschap en eten, waarbij design als medium fungeert. Eten is fascinerend omdat het blijft evolueren. De worst is meer dan 5000 jaar geleden uitgevonden en heeft zich sindsdien voortdurend ontwikkeld. Voor mij is het een echt designvoorwerp.’

Meer informatie vind je op www.carolienniebling.comen in haar boek ‘The Sausage of the Future’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina