‘Voor elk kind een gezonde schoollunch’

14 september 2018

De missie van superchef Jeroen Philipsen van KinderResto is simpel: kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met gezond eten. Hoe hij dat doet, lichtte hij als gastspreker toe tijdens de laatste updatemeeting van Dutch Agri Food Week bij het circulair paviljoen The Green House in Utrecht. Daar hebben 35 agrifood-experts op 6 september inzichten gedeeld en antwoord gegeven op de vraag: hoe zet ik mijn DAFW-event in de spotlight?

 

Tijdens deze updatemeeting ontmoeten agrifood-inspirators, organisatoren en experts andere partijen die actief betrokken zijn bij het netwerk van DAFW. Door samen te werken, breiden we het bereik en de impact van DAFW uit. Een praktisch voorbeeld is de groepsfoto van deze inspiratiesessie die door alle aanwezigen gedeeld of geliked werd. Dit kiekje leverde uiteindelijk een organisch bereik van 4669 impressies op via onze social media-kanalen. De conclusie? Deel, endorse, share en like berichten van andere DAFW-organisatoren, want samen maken we van #DAFW18 een groot succes!

KinderResto

Tijdens Dutch Agri Food Week bezoekt Superchef Jeroen elke dag een KinderResto ergens in Nederland om de vraag te stellen: “Wat eten we in 2050? Dagelijks is er van deze bezoeken een VLOG te zien op het YouTube kanaal van Superchef Jeroen. Jeroen heeft die plannen toegelicht tijdens de updatemeeting: ‘Sinds dit jaar hebben we een mooi, nieuw programma toegevoegd: gezonde schoollunches voor elk kind in Nederland.’ KinderResto, onderdeel van Resto VanHarte, richt zich op de gezonde leefstijl – met name voeding – van kinderen. Jeroen Philipsen, superchef bij KinderResto: ‘Ons motto is: een gezonde leefstijl toegankelijk voor ieder kind. We zoomen nu vooral in op het lunchmoment, omdat dat een onderschoven kindje is in Nederland. We hebben een programma ontwikkeld waarin we op basisscholen – samen met kinderen uit groep acht – een gezonde lunch bereiden die we serveren aan de hele school. Na een pilotversie afgelopen jaar, wordt het lunchproject het aankomende jaar in zes of zeven steden uitgerold.’

Generatie van de toekomst

Basisschoolleerlingen zijn de consument van 2050. Hoe kijkt deze generatie nu en in de toekomst tegen ons voedsel aan? Jeroen: ‘Ik ben blij verbaasd dat we een opmars maken richting gezonde voeding en dat hier heel veel mensen mee bezig zijn. Er worden producten gemaakt die gezond zijn en als lekker worden ervaren. Daarbij krijgt men steeds meer kennis van wat hun lichaam nodig heeft en hoe je dat op een relatief makkelijke manier binnenkrijgt. Een mooie ontwikkeling. Wij focussen op naar schoolgaande kinderen, want hun ouders hebben we – eerlijk gezegd – al opgegeven’, aldus Jeroen.

Bekijk het hele programma van de vierde editie van Dutch Agri Food Week hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina