Club Cele | Voedsel des Vaderlands: Hoe ver reist jouw eten?

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Rabo Foyer, Odeon

Datum

16/10/2018

Tijd

20:30 - 22:30

Toegang

GRATIS

Beschrijving

Hoe belandt voedsel in de schappen van de supermarkt? Dat gaan we uitzoeken op dinsdag 16 oktober bij de tweede editie van Voedsel des Vaderlands: Hoe ver reist jouw eten? Na de succesvolle aftrap van deze programmareeks, waarin we op zoek gaan naar de waarde van ons voedsel, is het tijd om nog dieper in te gaan op dit onderwerp.

Ons voedselsysteem is heel complex: het raakt alle beleidsterreinen die er zijn. Onze verbinding met eten lijkt verbroken te zijn. We weten vaak niet meer waar ons eten nou eigenlijk vandaan komt. Wat voor invloed heb je als consument op wat er in de schappen komt? Wie betaalt, bepaalt? Of werkt het juist heel anders? Daar kom je tijdens deze Meet Up achter.

Te gast is Klaas Jan Bruins van Erf 1. Dit bedrijf zet voedsel op de lokale en nationale markt: hoe hebben zij dat gedaan? Ook Jeroen Stegeman van De Buurman Verslokaal is aanwezig, hij zet zich in om producten uit de regio op de kaart te zetten. Daarbij is Agro & Food van de Provincie Overijssel aanwezig.

Waar komt jouw eten vandaan? Bij Club Cele’s Café O2 gaan we het komend seizoen hebben over Voedsel des Vaderlands: eten van Nederlandse bodem. We gaan op safari in de supermarkt, trekken langs boerderijen en tuinders in de regio en gaan bekijken wat de waarde van ons voedsel eigenlijk is. We produceren veel voedsel, maar waarom im- en exporteren? De keuze is reuze, maar moeten we dat wel willen? Daar kom je tijdens deze programmalijn achter. Klik hier voor alle edities van de serie Voedsel des Vaderlands

Club Cele Voedsel des Vaderlands: hoe ver reist jouw eten? vindt plaats op dinsdag 16 oktober om 20.30 uur in de Rabo Foyer van Odeon [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Met een programmering van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Club Cele jaagt aan, zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie. Weten wat Club Cele veroorzaakt in regio Zwolle? Klik hier voor meer. 

Club Cele Café O2 vindt plaats op dinsdag 16 oktober om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé [Blijmarkt 25].

De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina