Conscious Food Trendtour Den Haag

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Den Haag – centrum

Datum

10/10/2018

Tijd

13:00 - 17:30

Beschrijving

Conscious Food Trendtour Den Haag – Dutch Agri Food Week

Van 5 tot 16 oktober staat de toekomst van ons eten centraal tijdens de Dutch Agri Food Week. Wat eten we nu en in 2050? De toekomst van ons eten vraagt om het anders te doen. Gelukkig zijn er veel initiatieven die hierin stappen zetten, ook door food ondernemers. Als professional in de horeca & retail nieuwsgierig wat deze vernieuwers doen? Ga dan mee met de Conscious Food Trendtour en ontmoet de mensen achter mooie foodconcepten.

Laat je inspireren door hun verhalen hoe het ook kan. Beleef zelf en leer van hun verhalen en hun zaken. O,ja, we gaan uiteraard ook proeven en genieten van diverse food en drankjes!

Aanmelden 

Waar komen we langs

De tour brengt je langs mooie bedrijven en initiatieven in Den Haag. Bij een aantal zaken laten we ons inspireren door de ondernemers zelf:

INSTOCK – FOOD & WASTE
Instock zet voedselverspilling op de kaart en geeft opnieuw waarde aan eten dat anders verspild zou worden. Ontstaan vanuit de kans om een betere bestemming te zoeken voor onverkochte producten bij de Albert Heijn. Dit vraagt nogal wat van de flexibiliteit. Bovendien wil Instock mensen bewuster maken van het probleem en hoe ze hier zelf aan bij kunnen dragen. Instock begon als pop-up in 2014, inmiddels hebben ze restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en doen ze nog veel meer.

HAPPY TOSTI – FOOD & SOCIAL
De vrienden Jasper en Sam wilden na de hogere hotelschool in Den Haag een eigen lunchrestaurant openen. Daarbij hebben ze de ambitie om mensen aan te nemen met een arbeidsbeperking. Ze wonnen in 2017 de ABN AMRO ‘Start-up of the year award’ en na de eerste zaak in Den Haag kwamen er al snel de restaurants in Leiden en Hoofddorp bij. Inmiddels gaan, met vriend Wibe als franchisecompagnon, veel meer deuren van Happy Tosti restaurants open.

BOLENO CHOCOLATE CAFÉ – FOOD & CRAFT
Lucia en Hernán kwamen twaalf jaar geleden, voor hun studie, naar Den Haag. Bij toeval kwamen ze terecht in de wereld van koffie en chocolade. Begin 2018 opende zij het Bolena Chocolate Café. Het nieuwe chocoladeconcept heeft een café en een winkel met atelier waar bijzondere ambachtelijke bonbons worden gemaakt. De twee ondernemers willen werken met chocolade die zo lokaal mogelijk is ingekocht.

LEKKER BROOD – FOOD & BIO 
Lekker Brood is in 2012 ontstaan uit de ambitie om gewoon lekker brood te maken en verkopen. Ze willen een gedegen tegenhanger zijn op supermarktbrood en brood van grote bakkerijketens. Bij Lekker Brood gebruiken ze alleen biologische grondstoffen en krijgen de broden de tijd, het productieproces duurt 48 uur. Inmiddels is Lekker Brood uitgegroeid tot een gewaardeerde bakkerij met meerdere verkooppunten in Nederland en zitten ze vol met nieuwe smaken en ambities.

LEKKER NASSÛH – FOOD & COMMUNITY
Lekker Nassûh is een georganiseerde gemeenschap van mensen die opereren vanuit een gemeenschappelijk visie, namelijk voor een eerlijk, lokaal voedselsysteem in en rondom Den Haag. Vast onderdeel is de versmarkt, waar de mensen hun eetpakket komen ophalen. Ook is het een gelegenheid om anderen te ontmoeten die dezelfde waarden delen. Tijdens de versmarkt serveert hun Volkskeuken een vegetarische maaltijd.

Schrijf je in, we hebben ruimte voor 15 man.

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina