Het Sustainable Food Initiative: de rol van een Fieldlab in het verduurzamen van de voedselproductie. (Total Use of Resources)

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Food Tech Brainport

Datum

09/10/2018

Tijd

13:00 - 17:00

Beschrijving

Het Sustainable Food Initiative: de rol van R&D in het verduurzamen van de voedselproductie.

Een nieuwe generatie van duurzame, veilige, gezonde en lekkere voedingsmiddelen waarbij agrarische grondstoffen volledig worden benut in een duurzame voedselproductie. Dat is het doel waar de partners, groot en klein, van het Sustainable Food Initiative (SFI) zich achter scharen. Door op nieuwe manieren samen te werken, versnellen we de innovatie nodig om dit doel in 2050 te bereiken.

Die nieuwe manieren van samenwerken komen aan bod tijdens de twee bijeenkomsten die het SFI organiseert in het kader van de Dutch Agrifood Week. Op 9 oktober ligt in Helmond de nadruk op Field Labs, die binnen het SFI worden georganiseerd. Aan de hand van het thema “Totaalgebruik van grondstoffen” wordt onder leiding van Jan van Rijsingen en Ivo Ploegsma aangegeven hoe partijen kunnen samenwerken om de voedselproductie te verduurzamen. Op 15 oktober wordt een tweede bijeenkomst in Vlaardingen gehouden waar ingegaan wordt op de rol van R&D. Tijdens beide bijeenkomsten wordt de samenwerking tussen grote bedrijven en MKB uitgelicht. Zowel grote als kleine bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties geïnteresseerd in het verduurzamen van de voedselproductie zijn van harte welkom.

Programma:

  • 13.00 uur:   Inloop
  • 13.15 uur:   Welkom en inleiding door Jan van Rijsingen, Topteam Agrifood, MKB
  • 13.30 uur:   Duurzaamheid die het SFI wil bereiken door Ronald Visschers, Sustainable Food Initiative
  • 14.00 uur:   Fieldlabs, valorisatie en innovatieversneller richting commercialisatie, door Ivo Ploegsma, Stichting Food Tech Brainport
  • 14.30 uur:   Break
  • 15.00 uur:   Hoe kunnen multinationals, large corporates en fieldlabs elkaar benutten, ondersteunen en versterken,  door Rob Hamer, Unilever R&D
  • 15.30 uur:   SFI en het MKB, een concreet clustervoorbeeld door Martijntje Vollebregt, WUR MKB Cluster Reststromen en pitches en posters vanuit clusterleden
  • 16.00 uur:   Doorkijk 2019; hoe kunt u meedoen?! Door Ronald Visschers, Sustainable Food Initiative
  • 16.15 uur:   Afsluiting door Ivo Ploegsma en borrel
  • 17.00 uur:    Einde

Elke sessie wordt afgesloten met 5 minuten open discussie

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina