Kidskookcaféwedstrijd

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Praktijkschool

Datum

11/10/2018

Tijd

15:00 - 19:00

Toegang

open

Beschrijving

Dutch Agri Food Week 2018 in Helmond

Dit jaar wordt voor de derde keer aansluiting gezocht met de Dutch Agri Food Week (DAFW). Deze vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 16 oktober én staat geheel in het teken van onder andere gezonde voeding en gezondheid. In aansluiting op deze week wordt voor de derde keer in Helmond de kidskookcaféwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen.  De finale van deze wedstrijd vindt plaats op donderdag 11 oktober.

Dit jaar wordt voor de derde keer in Helmond de kidskookcaféwedstrijd georganiseerd. Een wedstrijd georganiseerd door Stichting Food Tech Brainport, Jong Helmond Lekker Gezond en Gemeente Helmond tijdens de Dutch Agri Food Week. Een week die geheel in het teken staat van gezonde voeding en gezondheid.

Voor deze wedstrijd worden leerlingen uit groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen uitgedaagd om mee te doen met deze leuke en culinaire kookwedstrijd. Uit de aanmeldingen van de afgelopen jaren is gebleken dat Helmond barst van de onontdekte kooktalenten. Kinderen vinden het leuk én spannend om mee te mogen helpen in de keuken. Ook vergroot het zelf leren maken van gerechten het zelfvertrouwen van kinderen en wekt het de nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken. Ook willen zij graag proeven wanneer zij zien wat er gebeurd met ingrediënten wanneer deze bijvoorbeeld worden gekookt, gebakken en/of gebraden. Door kennis op te doen over voedsel leidt dit uiteindelijk ook tot meer willen én durven eten.

Om aan dit laatste een bijdrage te leveren verzorgt tv- en chef-kok Mounir Toub (24kitchen) een workshop tijdens de oefensessie op donderdag 4 oktober. Tijdens een leuke workshop leert hij de kinderen over snijtechnieken, smaken én een nieuw gerecht! Hierna gaan de finalisten aan de slag met hun gerecht om deze te oefenen en bij te schaven voor de grote finale op donderdag 11 oktober.

Meer informatie

Graag meer weten over de kidskookcaféwedstrijd? Kijk dan op www.foodtechbrainport.nl

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina