Open Doors for Talent

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Agri & Foodplaza – Grow Campus

Datum

09/10/2018

Tijd

Hele dag

Toegang

Deelname is uitsluitend op aanmelding. De scholen bepalen welke leerlingen er deel mogen nemen.

Beschrijving

Leerlingen van ROC De LeijgraafROC Koning Willem I en AOC Helicon gaan tijdens Dutch Agri Food Week gedurende één dag op pad om zo kennis te maken met bedrijven in de regio. Centraal staan de beroepsbeelden: wat kan ik allemaal doen met mijn opleiding, wat voor functies (en ook stages) bieden de verschillende bedrijven en hoe ziet een carrière er mogelijk uit?

De organisatie van deze dag is in handen van AgriFood Capital en wordt ondersteund door de BZW. Aan deze eerste editie van ‘Open Doors For Talent’ nemen toonaangevende bedrijven uit de sector deel.

Programma
De leerlingen gaan op pad naar de verschillende bedrijven. Zij worden bij ieder bedrijf ontvangen met een korte bedrijfspresentatie door een young professional waarmee de studenten zich kunnen identificeren.

Tijdens de aansluitende rondleiding door het bedrijf kunnen zij de sfeer ‘proeven’ en zich een indruk vormen van de bedrijfsprocessen. Vervolgens krijgen de leerlingen de gelegenheid om verder in gesprek te gaan met professionals. Een aantal mogelijke onderwerpen: uitleg over producten en/of diensten van het bedrijf, het eerste jaar in een nieuwe baan, mogelijkheden voor stage en afstuderen etc. Ook een praktijkopdracht behoort tot de mogelijkheden.
Aan het einde van de dag brengt de touringcar de leerlingen terug naar AgriFood Plaza. Hier is gelegenheid om met elkaar nog een drankje te drinken en ervaringen uit te wisselen.

Deelname
Deelname is uitsluitend op aanmelding. De scholen bepalen welke leerlingen er deel mogen nemen.

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina