Volg ons op

Pop-up restaurant ‘Feeding the city’

Pop-up Restaurant ‘Feeding the city’ presenteert:

‘Hoe treffen we de ui aan op het bord van de inwoners van Almere?’
In pop-up restaurant ‘Feeding the city’ gaan studenten Food&Lifestyle van Aeres MBO Almere op 18 oktober samen met verschillende Almeerse  bevolkingsgroepen koken met de ui. De studenten zijn nieuwsgierig naar de rol van de ui in hun keuken.

De ui is de meest gekochte groente en één van de weinige producten die door iedereen bijna dagelijks wordt gegeten. De ui is van alle culturen en de bereidingswijze is heel divers. De ui biedt daarom een interessante inkijk in de keuken van verschillende bevolkingsgroepen in Almere.

Op 18 oktober a.s. stelt pop-up restaurant ‘Feeding the city’ haar deuren open om de diversiteit van de ui binnen de verschillende culturele kooktradities te komen proeven. Het pop-up restaurant is gevestigd in het Echnaton, Zwolleweg 1 te Almere.

Pop-up Restaurant ‘Feeding the city’ is een initiatief van Veldacademie Flevocampus in samenwerking met MBO Aeres Almere en scholengemeenschap  Echnaton.
Deze onderzoeksactiviteit is onderdeel van het CoE Project ‘Ui in Huis’ van lector Voedsel en Gezond Leven Sigrid Wertheim-Heck van Aeres Hogeschool Almere.

Voor meer informatie, ga naar de website


NOG GEZOCHT: Uw recept met ui

We nodigen bij dezen verschillende Almeerse bevolkingsgroepen uit om samen met onze mbo studenten Food&Lifestyle te komen koken met de ui.

We gaan vanaf 13:30 koken en aansluitend bent u van 16:30 tot 19:00  welkom om met uw partner, gezinsleden of huisgenoten de diversiteit van de ui binnen de verschillende culturele kooktradities te komen proeven en elkaar te ontmoeten.

We koken en eten samen in pop-up restaurant ‘feeding the city’ gevestigd in het Echnaton, Zwolleweg 1 te Almere.

Tijdens het koken willen we u graag interviewen en portretteren (fotograferen). De resultaten worden gebruikt ten behoeve van een onderzoek ‘Ui in Huis’ en voor een tentoonstelling over de Almeerder en de Flevolandse ui.

Interesse en/of aanmelden? Neem contact op met Marleen Warnaar, projectleider Aeres MBO Almere

06-53999220 m.warnaar@aeres.nl 

 


Kaart wordt geladen...

Datum
18/10/2017
16:30 - 19:00
iCal Google Calendar

Locatie
Echnaton restaurant L’ecole