Volg ons op

World Food Day 2017

World Food Day 2017

World Food Day 2017

Kom 14 oktober naar Ede!

Het is weer bijna World Food Day! Dit jaarlijkse evenement strijkt op 14 oktober neer in de Mauritskazerne in Ede. Ontdek het verhaal achter je eten in tientallen excursies, workshops, debatten, films en een voedselmarkt. Een lekker dagje uit voor het hele gezin!

De Mauritskazerne in Ede is het kloppend hart van het festival. Je kunt door het hele gebouw en de provincie aan allerlei activiteiten deelnemen. Wat is er precies te doen?

Een greep uit het programma

Groentemasterclass van Jonathan Karpathios (workshop) | Wie Jonathan Karpathios zegt, zegt ‘Echt Eten’. Oftewel ingrediënten die zonder kunstmatige toevoegingen tot stand zijn gekomen. De eigenaar van Restaurant Vork en Mes komt op World Food Day een speciale masterclass geven voor iedereen die een grote passie heeft voor haute cuisine en groenten. Trek een schort aan en leer stap voor stap een restaurantwaardig groentegerecht te bereiden tijdens de Groentemasterclass van Jonathan!

Kaasmaken (excursie) | Bezoek één van de meest vooruitstrevende bedrijven van de regio. Bij Remeker Kaasmakers werken ze met oplossingen uit de natuur, ze kopen lokaal in en werken samen met andere ondernemers in de omgeving voor het verwerken van biologische of streekgebonden producten. Uiteraard kun je hun wereldberoemde prijswinnende kazen proeven tijdens de excursie.

De favorieten van de Keuringsdienst van Waarde (talkshow) | Na 13 seizoenen zijn de makers van Keuringsdienst van Waarde een hoop tegengekomen en hebben zij zo’n beetje alles van onze voedselindustrie wel een keer onderzocht! In deze talkshow hoor je onder andere van presentator Maarten Remmers over de meest opzienbarende fragmenten van de Keuringsdienst van Waarde en worden tegelijkertijd de meest urgente voedselvraagstukken van dit moment besproken.

Ga op supermarktsafari (excursie) | Doe boodschappen samen met een duurzaamheidsexpert! Biologische komkommer in plastic of ‘gewone’ komkommer zonder? Fairtrade of UTZ? Tomaten uit Nederlandse kassen of liever uit Spanje? Kortom, welke overwegingen spelen een rol als je als consument een duurzame en eerlijke keuze wil maken? Dat ontdek je op supermarktsafari.

Catacomben van de WUR (excursie) | Speciaal voor World Food Day gaan er deuren open die anders gesloten blijven. In het ondergrondse van de Wageningen Universiteit is alleen op 14 oktober de pop-up tentoonstelling ‘400 jaar menselijke voeding’ met zeldzaam materiaal te zien. De bibliothecaris van de Wageningen Universiteit neemt je mee op een reis door de geschiedenis van ons eten. Je neemt een kijkje achter de schermen in de magazijnen van de Speciale Collecties. Denk aan eeuwenoude prenten, atlassen, boeken en foto’s.

Van varken tot kotelet (excursie) | Hoe wordt jouw gehakt, rollade en worst gemaakt? Bij Slachterij Visserij in Lunteren komen de dieren binnen via de achterdeur, worden geslacht, uitgehangen en vakkundig uitgesneden tot schnitzels en biefstukken. Met eigen ogen zien? Ga op excursie met slager Tieme.

En nog veel meer!

 

Kijk op de website voor het volledige programma.

50% korting op tickets

Je kunt gebruik maken van de kortingscode ‘WFD17EDE’ om 50% korting te krijgen per ticket.

 

———————————

World Food Day 2017

In maar liefst 4 landen heerst op dit moment hongersnood. Er gaan wereldwijd elke avond zo’n 800 miljoen mensen naar bed met honger, dat is 1 op de 9 wereldbewoners. Het thema van World Food Day is dit jaar ‘Hunger and migration’ waarmee ook de relatie wordt gelegd tussen honger en migratie. World Food Day 2017 is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Ede in samenwerking met Provincie Gelderland, Rabobank Gelderse Vallei en Rabobank Vallei & Rijn en Wageningen University & Research.


Kaart wordt geladen...

Datum
14/10/2017
11:00 - 20:00
iCal Google Calendar

Locatie
Mauritskazerne