Thema’s

Dutch Agri Food Week is hét nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. Tijdens Dutch Agri Food Week delen partijen uit de agrifoodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel. Met meer dan 350 partners en ruim 150 evenementen is het hele voedselnetwerk vertegenwoordigd.

Dutch Agri Food Week staat in het teken van voedsel en gezondheid. Voedsel om te kunnen leren, werken en leven: van ondervoeding tot overgewicht en van gezond en smaakvol eten voor kinderen tot oud worden in gezondheid en vitaliteit. Gelukkig barst Nederland van slimme boeren, voedselverwerkers en studenten en onderzoekers  die elke dag hard werken aan verbeteringen en nieuwe voedseloplossingen. Op Dutch Agri Food Week laten we zien hoe we dit doen: lekker, gezond en veilig voedsel voor iedereen:  good food, better world. 

Dit zijn de thema’s en pijlers van Dutch Agri Food Week.

Voedsel & gezondheid

Hoe gezond eet jij?

Voedsel en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Goede voeding staat aan de basis van een gezondere samenleving. Dankzij nieuwe inzichten kunnen we langer fit blijven of sneller beter worden met behulp van een aangepast voedingspatroon of nieuwe producten ontwikkelen met minder zout en suiker. Gedegen onderzoek, heldere voorlichting en ruime media-aandacht helpen om mensen meer bewust te maken. Zo leren we steeds gezonder én bewuster te eten.

Dit jaar staat het belang van een gezonde samenleving centraal. Tijdens Dutch Agri Food Week laten we zien wat er nodig is om iedere dag te kunnen genieten van lekker, gezond en veilig eten.

Innovatie, kennis & technologie

Hoe ziet de toekomst van de agrifoodsector eruit?

Drones op het land, sensoren in de grond en robots in de productiehal. Naast meer efficiency, bieden innovaties in de agrifoodsector ook de oplossing voor nieuwe zakelijke mogelijkheden of duurzame concepten. Innovatieve projecten of startups worden geholpen om hun technologische en creatieve kennis om te zetten in toepasbare producten of diensten. Maar de kennis over en acceptatie van innovaties blijft soms nog achter op de verwachtingen. Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst?

Een sector die van oudsher vertrouwt op de natuurlijke elementen, maakt op zeer innovatieve en verrassende wijze gebruik van technologie. Ontdek hier meer over tijdens Dutch Agri Food Week!

Openheid & transparantie

Waar komt ons eten vandaan?

We hebben in Nederland het meest gezonde en veilige voedsel ter wereld: een betrouwbare keten als geheel. Dat is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen overheid, het bedrijfsleven en onderwijs. Daarom bieden agrifood bedrijven in de keten uitgebreide informatie over de herkomst van producten, de werkwijze en het proces en werken ze met goed opgeleide vakmensen.

Ondernemers in de agrifoodsector nodigen consument, inspecteur, pers en andere betrokkenen gedurende het hele jaar uit om de betrouwbaarheid van de herkomst, bereidingswijze, kwaliteit, verpakkingswijze en logistiek te testen. Tijdens Dutch Agri Food Week kun jij ook een kijkje komen nemen!

Voedseleducatie & open deuren

Wat weet jij over ons voedsel?

De stad wordt groter en het platteland is verder weg. Dat maakt ook dat we steeds minder betrokken zijn bij de productie van ons voedsel. Op de boerderij, maar ook in de fabrieken van voedselproducenten. Tijdens Dutch Agri Food Week willen we de verbinding tussen sector en samenleving versterken door de deuren open te zetten.

Dutch Agri Food Week garandeert bijzondere ontmoetingen op verrassende locaties: van Kinder Kook Events tot een bezoek aan het erf!

Leren en werken in agrifood

Hoe wordt mijn eten gemaakt?

De Nederlandse agrifoodsector is wereldwijd toonaangevend en koploper op het gebied van globale foodinnovaties. In Nederland is er ruimte voor jongeren om te leren en te groeien bij excellente instituten en bedrijven in de sector. Het agrifoodlandschap verandert haast iedere dag en er is nieuw talent nodig om het succes van de sector van morgen te waarborgen.

Tijdens Dutch Agri Food Week nodigen wij je uit om te leren en te ontdekken. Om je kennis en kunde verder te ontwikkelen. Maar vooral om kennis te maken met de Nederlandse agrifoodsector en haar successen. Er is ruimte voor iedereen!

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina