Welkom bij Food Tech Brainport in Helmond

Food Tech Brainport is hét clubhuis in Helmond voor agrifood-innovatie. Een internationaal expertisecentrum voor technologie, product- en marktinnovatie. Ivo Ploegsma (FoodWorkx), Frank de Boe (Bodec), Willem van de Ven (Pascal Processing) zijn ambassadeurs van deze foodagri- hotspot.

De gemeente Helmond heeft van oudsher een stevige positie in de agrifood. De vele voedselverwerkende bedrijven in de regio zijn daarvan het bewijs. Food Tech Brainport is dé omgeving waar kennis en netwerken samenkomt en een innovatieve speeltuin waar duurzaam en gezonde producten geproduceerd worden.

Ivo: “Wij zijn eigenlijk een crossover tussen hightech en agrifood. Je gebruikt hightech als middel om de doelen te bereiken die zich in de agrifood ontwikkelen. Die doelen zijn maatschappelijk gerelateerd, zoals gezondere voeding en minder verspilling.”

 

‘Hier gebeurt het’

Hoe kan Nederland zijn agrifood-positie wereldwijd behouden? Frank: “De wereld om ons heen verandert zo snel: bij Food Tech Brainport krijgen bedrijven de ruimte om mee te bewegen. Bijkomend voordeel zijn de intensieve relaties die we hebben opgebouwd met verschillende kennisinstellingen in de regio.” Ivo: “Maar ook met de Gemeente Helmond. Vanwege deze samenwerking kunnen we ons steeds verder ontwikkelen tot de ultieme enabler voor nieuwe producten, technieken en concepten.” Willem: “Binnen Food Tech Brainport vind je een samenwerkingsverband van hoge kwaliteit. Voor en door ondernemers. Deze omgeving is ontworpen op basis van de behoeften van de gevestigde ondernemers. Zo zijn we echt die businessversneller voor aanwezige bedrijven en klanten.”

Dutch Agri Food Week & Food Tech Brainport

Elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen staan centraal tijdens de inspiratie- en matchmaking sessie voor producenten in de levensmiddelenindustrie op 13 oktober.

——–

Over Bodec

Al meer dan 20 jaar is Bodec een gevestigde naam in (voornamelijk) de voedingsmiddelenindustrie: van babyvoeding tot borrelnoot. Het bedrijf denkt mee in innovatieve, praktische oplossingen voor procesontwikkeling en -optimalisatie. Op het FoodTechPark Brainport in Helmond heeft Bodec de beschikking over een PilotPlant, waarin optimale processen ontwikkeld worden voor klanten en productiefaciliteit.

Over FoodWorkx

FoodWorkx richt zich op managementadvies en ondersteuning aan bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie.

Over Pascal Processing

Pascalisatie, ook wel High Pressure Processing (HPP) genoemd, is een pasteurisatietechnologie om bij lage temperaturen de houdbaarheid
van producten fors te verlengen, zonder dat het product veranderd. Het product wordt behandeld met een zeer hoge waterdruk waarmee micro-organismen worden geïnactiveerd.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Agri Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Agri Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina